Тест на харчову нетолерантність (Food Detective)

Можливо ви страждаєте від харчової непереносимості? Перевірте вже сьогодні!

Тест Food Detective™ дозволяє виявити продукти що викликають IgG антитіла, які можуть спричиняти багато хвороб, таких як харчова непереносимість, синдром подразненого кишечника, екзема та артрит.

Після виявлення даного продукту, його можна періодично виключати з дієти. Даний тест не виявляє класичні алергії, що залежить від IgE. Реакційний лоток складається з невеликої кількості білкових екстрактів продуктів.

За допомогою проколу пальця потрібно зібрати невеликий взірець крові, розвівши її із реактивами, додати до реакційного лотка.

Присутність антитіл виявляється завдяки розчину, який надає голубого кольору крапкам на панелі. Порівнюючи панель із схемою розміщення продуктів харчування можна ідентифікувати продукти, які викликають антитіла.

Дослідження харчової непереносимості.

Ми маємо все більше знань про залежність нашого самопочуття і здоров’я з продуктами, які ми споживаємо.

Хронічні хворобливі симптоми, які важко піддаються діагностиці, можуть бути причиною харчової непереносимості або інакше кажучи потаємну надчутливість на продукти харчування. У таких випадках, в крові можна виявити збільшену кількість антитіл класу IgG на продукти, яких організм не любить. Оцінюється, що в приблизно у 45% популяції можна виявити харчову
непереносимість.

Оскільки симптоми, пов’язані з харчовою непереносимістю, проявляються відносно пізно після споживання даного продукту – від декількох годин до декількох днів – тому найчастіше вони не пов’язуються із вживанням цього продукту. Прояви непереносимості можуть мати зв’язок не тільки з гастроентерологічними розладами, але також з іншими хронічними хворобами, тому було б добре дослідити продукти, яких організм не переносить, а потім тимчасово виключити їх з дієти. У багатьох випадках це б навіть дозволило виліковувати хронічні хвороби. Тому таким важливим є ідентифікація “важких” продуктів.

Для цього служить тест Food Detective™, який по зразку крові виявляє харчові продукти, які викликають надвиробництво антитіл класу IgG.
Хоча харчову непереносимість супроводжує багато неприємних симптомів і хронічних розладів, малоймовірно, щоб вона була загрозою для життя.

Які прояви харчової непереносимості?

  • Проблеми дихальної системи: насмарк, запалення пазух носа, астма
  • Проблеми травного тракту: здуття, затримка води, запори, ожиріння
  • Шкірні проблеми: атопічне запалення шкіри, псоріаз, сипи, кропивниця
  • Проблеми суглобів, болі м’язів, ослаблення
  • Мігрень, головні болі, розлади концентрації, зміни настрою, депресія

Прояви харчової непереносимості можуть з’являтися на протязі трьох днів після вживання шкідливого або непереносимого продукту і можуть утримуватися тижнями. Наприклад молоко або хліб можуть викликати біль суглобів через три дні.

Деякі випадки харчової непереносимості можуть викликатись недобором ензимів або хімічною надчутливістю, тоді як в інших випадках може бути реакція імунної системи.

У багатьох випадках харчова непереносимість пов’язана з неправильною реакцією імунної системи на конкретний продукт або продукти. Хоч причини харчової непереносимості до кінця не вивчені, в цій патології наступні чинники можуть відігравати важливу роль: недостатнє травлення, кандидоз, паразити, запалення кишечника, погано урівноважена дієта, алкоголь і вплив ліків.

Уникання продуктів, на які тест Food Detective™ дав позитивну реакцію, може дати зменшення проявів харчової непереносимості.

Чи харчова непереносимість це то саме, що харчова алергія?

Існує принципова різниця. У випадку харчової алергії реакція виникає майже негайно після вживання невеликої кількості алергічного продукту.
Прояви алергії легко розпізнати оскільки після вживання даного продукту можуть з’являтися такі симптоми: почервоніння шкіри, пухлини, труднощі дихання, а інколи навіть може дійти до анафілактичного шоку.

Харчова алергія проявляється рідко і стосується вона менш ніж 2% популяції і пов’язана з виробленням організмом антитіл IgE.


Тест і що дальше?

Щоб запобігти хворобливим симптомам, часто вистачить виключити з дієти продукти, які створюють проблеми. Ідентифікація цих продуктів є важкою справою, тому першим етапом у цьому процесі є виконання тесту Food Detective™. Якщо тест виявить підвищену концентрацію антитіл проти конкретного продовольчого продукту, рекомендується зовсім виключити його зі своєї дієти щонайменше на 3 місяці. Наприклад у випадку непереносимості зерна, яєць чи молока, потрібно замінити їх іншими продуктами, які не дають такої реакції. Якщо дослідження виявить нетерпимість багатьох продуктів, тоді треба зменшити кількість даного продукту в дієті, аж до цілковитого його виключення.

Виключення з дієти продукту, що не переноситься, на період від 3 до 6 місяців викликає зниження рівня антитіл, тому після цього періоду можна зробити спробу повторного введення цього продукту в дієту.



Інструкція виконання тесту

Не відкривати поліетиленового пакетика, в якому знаходиться реакційна панель, до забору крові!

Будь ласка, виконуйте тест в кімнаті з раковиною і проточною водою!


  1. Перед початком виконання тесту слід ретельно вимити руки в теплій воді.Це пом’якшує шкіру і покращує кровообіг.

  2. Виберіть палець, з якого ви будете збирати кров, продезінфікуйте та просушіть.

  3. Зніміть кришку з ланцету (колір ланцету може відрізнятися)

  4. Торкніться червоним краєм ланцету до краю пальця, з якого хочете взяти кров.

  5. Акуратно натисніть на ланцет і відчуєте прокол у шкірі.

  6. Акуратно помасуйте палець у напрямку проколу щоб вийшла краплина крові.

  7. Торкнутися одним краєм капілярної трубки (скляна трубка) до краплі крові, аби вона потрапила у середину. Наповнити її, але так щоб кров не пролилась іншим краєм. Якщо кількість крові недостатня, використовуючи запасний ланцет повторіть всі попередні кроки, починаючи з першого. Процедуру потрібно проводити на іншому пальці.

  8. Після забору крові занурити трубочку з кров’ю у пляшечку з Розчином А.
    Закрийте кришку щільно і акуратно струсіть, щоб змішати кров з рідиною.

  9. Вийміть реакційну панель з фольги. Вилийте розведену кров з пляшечки на реакційну панель. Обережно потрусіть панель щоб усі кільця були покриті розчином з кров’ю. Якщо в будь-якому колі утворяться бульбашки повітря, натискайте на панелі поки вони повністю не зникнуть.

  10. Залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі в місці, яке не піддається впливу прямих сонячних променів.

  11. Через 20 хвилин вилийте вміст лотка в раковину.

  12. Заповніть панель Розчином D, так щоб охопити всю поверхню панелі. Струсніть протягом декількох секунд, щоб вимити лоток, потім вилийте в раковину. Повторіть цей крок промивання ще три рази. Перш ніж перейти до наступного етапу, добре підсушіть панель.

  13. Налийте розчин В (синя рідина, яка виявляє антитіла) на панель і обережно струсіть, щоб усі кільця були покриті.
    Якщо в будь-якому колі будуть бульбашки повітря, натискайте на панель, поки вони не зникнуть.

  14. Залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі в місці, яке не піддається впливу прямих сонячних променів.

  15. Через 10 хвилин вилийте вміст панелі в раковину і вимийте лоток Розчином D (див. крок 12).

  16. Налийте розчин С (ініціюючий розчин) на реакційну панель. Переконайтеся, що всі кола нанесені на піддон покриті. Якщо в будь-якому колі будуть бульбашки повітря натискайте на панель поки вони не зникнуть.

  17. Залиште на 2 хвилини. У місцях харчових продуктів, на які організм людини реагує, появляться голубі крапки.

  18. Через 2 хвилини, вилийте вміст панелі в раковину і обережно промийте її Розчином Д.

  19. Ідентифікувати продукти харчування на які реагує організм людини можна відразу після закінчення тестування. Темно голубі точки вказують на сильну позитивну реакцію, а яскраво голубі вказують на слабку реакцію. Недостатність кольору вказує на негативний результат. Колір у вигляді кільця не вказує на позитивну реакцію. Продукти харчування розміщуються в позиціях 1-46 на реакційній панелі. Слід зазначити, елементи зафарбовані блакитним кольором, потрібно порівняти з таблицею, щоб знайти продукти що відповідають конкретним позиціям (цифрам).

  20. На малюнку розміщеному на наступній сторінці зазначені продукти харчування, які відповідають блакитним точкам Будь ласка, зверніть увагу, що пункти 47 і 48 містять негативний і позитивний контроль, що дозволяє перевірити, чи випробування було проведено в належному порядку.

Результат тесту